Wilhelmina Ziekenhuis Assen
< Terug naar vacaturelijst

Opleidingsplek Operatieassistent

Houd jij je hoofd koel in onverwachte situaties en heb jij oog voor detail? Ben jij nieuwsgierig, betrokken en op zoek naar een baan waarin je echt waarde kunt toevoegen? Lees dan snel verder!

De functie
Als Operatieassistent ben jij de spil in het operatieve proces. Je assisteert de behandelend Chirurg en coördineert en regisseert het zorgproces rondom de patiënt. Zowel, voor, tijdens als na de operatie. Dit doe je samen met het team, dat onderling de verschillende rollen verdeelt: omloop, instrumenteren of assisteren. Een goede samenwerking met het operatieteam is belangrijk voor een optimaal verloop van een operatie. Daarom zijn helder communiceren, anticiperen en reflecteren onmisbare competenties voor een Operatieassistent. Door de ontwikkelingen op technologisch, medisch en zorginhoudelijk gebied is het werk van een Operatieassistent een heel breed en uitdagend vak geworden. 

Leren en werken 
Operatieassistent is een vak dat je het beste leert door theorie en praktijk te koppelen. In de nieuwe beroepsroute ben jij klaar wanneer je alle verplichte onderdelen (de EPA’s oftewel Entrustable Professional Activities) hebt behaald. Gemiddeld is dat 2,5 jaar. Heb je al een opleiding in de zorg behaald? Dan kan het zijn dat je de EPA's sneller behaald. Het theoretische deel volg je via het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden en de praktijk leer je in het ziekenhuis, waarbij je de theorie kan toepassen in de praktijk. Hoe de beroepsroute er precies uitziet, kun je zien en lezen op www.zorgvoorhetnoorden.nl.

De opleiding 
Tijdens je opleiding tot Operatieassistent staat zelfsturing centraal. Aan de hand van EPA’s komen alle verschillende beroepsactiviteiten van laag- tot hoogcomplex aan de orde en worden getoetst. Jij bent verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van je persoonlijke leer- en ontwikkelroute. Vanzelfsprekend krijg je daarbij ondersteuning en begeleiding en word je optimaal gefaciliteerd om de opleiding succesvol te doorlopen.

Wij vragen
Om de opleiding succesvol af te ronden en aan de slag te gaan als Operatieassistent is het belangrijk dat je zelfstandig, assertief en proactief bent. Je durft initiatief te nemen en zorgt dat jij de informatie en begeleiding krijgt die je nodig hebt. Als Operatieassistent ben je geïnteresseerd in het menselijk lichaam en medische techniek. Je bent een kei in organiseren en plannen. Dit doe je namelijk de hele dag door. Een situatie van een patiënt kan snel veranderen. Jij houdt je hoofd koel, weet wat er moet gebeuren en wat jouw rol is.

Je minimale vooropleiding:

  • Een Havo diploma;
  • Of een afgeronde MBO-4 opleiding;
  • Of een CZO-diploma Medewerker Operatieve Zorg.

Natuur- en scheikunde in je vakkenpakket is een pré.

Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?

Voor deze functie bieden we je het volgende:

  • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week, waarbij het onze intentie is om je contract na diplomeren om te zetten naar een vast contract. Belangrijk om te weten: lesdagen zijn werkdagen;
  • Een salaris conform de CAO Ziekenhuizen, waarbij de indeling afhankelijk is van je vooropleiding en werkervaring;
  • Een vakantietoeslag van 8,33%;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen.
  • Een online leeromgeving met een groot aanbod van gratis cursussen en e-learnings via GoodHabitz en Expertcollege zodat je altijd de ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen;
  • Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
  • Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling;
  • Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.


Solliciteren
Solliciteren kan tot en met 8 mei aanstaande via de sollicitatiebutton bij deze vacature. De selectiegesprekken staan gepland in week 21. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Het nagaan van referenties maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Het kunnen overleggen van een VOG is voorwaarde om bij ons te komen werken.

Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd.

Informatie
Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met één van de Praktijkbegeleiders Pamela Veentjer of Angelique Nijdam-Heerings. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0592 - 325554.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.  

 

Vacature delen via

Referentienummer

2024-1699

Regio

  • Drenthe

Vacaturetype / functietype

Contract

Werkdagen

Wisselende diensten

Sluitingsdatum

08-05-2024

Startdatum

12-04-2024

Locatie

Assen

Kantooradres

Europaweg-Zuid 1 9401RK Assen