Wilhelmina Ziekenhuis Assen
< Terug naar vacaturelijst

Programma Controller

Ben jij een ervaren Programma Controller en speel jij graag een belangrijke rol in de transformatie naar toekomstbestendige zorg? Zoek jij de verbinding in een prachtige samenwerking tussen meerdere zorgorganisaties om gezamenlijk tot een mooi resultaat te komen? Lees dan snel verder!

De functie/ de achtergrond
Met het transformatieprogramma ‘Hart voor Elkaar’ en ‘Herstelgerichte Zorg' geven we vanuit het WZA, Dokter Drenthe, Interzorg en Icare invulling aan het vormgeven van deze nieuwe manier van zorg voor de patiënten in Drenthe. Denk hierbij aan thema’s op het vlak van ziekenhuis verplaatste zorg, gezamenlijke triage GRZ/ELV hoog, afbuigen vanaf SEH, digitalisering en ambulantisering aansluitend bij de volgende vier programmadoelen (in het kort):

  • Streven naar preventie;
  • Bevorderen zelfzorg;
  • Verminderen noodzaak acute (onverwachte) zorg door slimme monitoring en digitale communicatie tussen zorgverleners
  • Wanneer zorg toch noodzakelijk is, organiseren we deze samen met de patiënt en maken we gebruik van slimme oplossingen. Hierdoor kunnen we zorg op maat bieden en zorgverleners optimaal ondersteunen.

Als Programma Controller heb je hierin een belangrijke rol (zowel op strategisch, tactisch alsook operationeel niveau). Je bent verantwoordelijk voor de planning en control cyclus van beide transformatieprogramma’s. Jij fungeert als linking-pin met de samenwerkingspartners en weet gemakkelijk te schakelen met de Business Controllers, Financiële Administratie, Zorgverkoop en andere betrokkenen bij de verschillende organisaties. Je werkt nauw samen met de Programmamanagers en neemt deel aan de programmagroep. Je weet daarbij de programmagroep mee te nemen in de financiële positie van beide programma’s met rapportages op kosten/baten en escaleert wanneer dat nodig is. Verder ben je verantwoordelijk voor het financiële dashboard van beide programma’s en zorgt ervoor dat beide programma’s in control blijven. Jij coördineert de betrokken Business Controllers bij de ondersteuning van het opstellen van de KPI’s, het vormgeven van het programma dashboard en de financiële business cases. Hierbij zal ook goed gelet moeten worden op het in kaart brengen van zorgverschuiving. Ook werk je nauw samen met de Zorgverkoper om tot goede en toekomstbestendige afspraken te komen met de zorgverzekeraars.
Kortom: jij wordt gelukkig van een hele afwisselende rol en bent past tevreden als de programma’s conform begroting zijn gerealiseerd en de getransformeerde zorg duurzaam is ingericht!

De afdeling 
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Planning & Control van het WZA. In dit team werken 5 Controllers. Daarnaast werk je nauw samen met de twee Programmamanagers. Binnen het WZA hebben we korte lijntjes en is er ook ruimte voor een kop koffie of een wandeling en er is dus altijd iemand in de buurt om even mee te sparren.

Wij vragen
Je bent een echte verbinder en gedreven om direct een bijdrage te leveren de zorg op een duurzame manier in te richten. Jij durft kritische vragen te stellen, bent onafhankelijk, rolvast en pakt de regie. Je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende organisaties en begrijpt hoe innovatieve technologieën, zoals business intelligence en big data-analyse, gebruikt kunnen worden. Je houdt van samenwerken en kan tegengestelde belangen overbruggen. Je staat open voor verandering en kiest bewust voor de zorg. Ook is projectmatig werken je niet onbekend. Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde bedrijfseconomische of bedrijfskundige HBO- of WO-opleiding;
  • Enige jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Specifieke kennis van bekostiging van de gezondheidszorg, in het bijzonder de Zvw en Wlz en kennis op het gebied van wet- en regelgeving.


Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

  • Een salaris conform de CAO Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 60 (minimaal € 3.736,- en maximaal € 5.473,- bij een werkweek van 36 uur). In juni 2024 volgt er nog een CAO loonsverhoging;
  • Een jaarcontract met mogelijk kans op verlenging voor 32 - 36 uur per week;
  • Een vakantietoeslag van 8,33%;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
  • De ruimte om jezelf te ontwikkelen door middel van diverse opleidingsmogelijkheden;  
  • Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
  • Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
  • Een goede bereikbaarheid met het ov, parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling;
  • De kans om de zorg te transformeren met meerdere zorgorganisaties en een mooi team van diverse professionals!

Solliciteren
Wil jij ons (programma)team komen versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk 2 mei 2024 via de button. 
Het nagaan van referenties maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Het kunnen overleggen van een geldige VOG is voorwaarde om bij ons te komen werken.

Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd.

Informatie
Wil je meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Harm Rieske (Manager Finance, Control & Inkoop), bereikbaar op 06-51348373.

Vacature delen via

Referentienummer

2024-0007

Regio

  • Drenthe

Kantooradres

Europaweg-Zuid 1 9401RK Assen