De vakgroep
< Terug naar vacaturelijst

Spoedeisende Hulp Arts

De functie
Het is 07:36 uur. Je nachtdienst zit er bijna op. Het was een enerverende nacht. Je doet je belrondje. Eerst de Cardioloog: twee patiënten gezien, één met ACS en één met een SVT met hypotensie die je succesvol hebt gecardioverteerd. Dan de Orthopeed: mevrouw Jansen was er weer met een luxatie van haar heupprothese. Met behulp van PSA kreeg je hem er weer in. Ze kon daarna snel weer naar huis. Ook nog de Chirurg: voor die jongedame met verdenking appendicitis. Jouw echo FAST was negatief, de Chirurg was blij dat je haar de nacht over tilde met antibiotica. Tot slot de Longarts: de COVID positieve patiënt met respiratoire insufficiëntie heb je op de SEH onder begeleiding van de Anesthesist geïntubeerd en op de IC opgenomen.
De specialisten waarderen jouw zelfstandigheid en daadkracht! Voldaan stap je even later in de auto en rijdt met een goed gevoel naar huis. Zoals altijd: filevrij natuurlijk! Volgende week is het jaarlijkse TT-evenement. Daar heb je weer zin in: op de ambu mee de stad in en allerlei klein leed ter plaatse behandelen. Dit is spoedeisende geneeskunde in én om het WZA: waar een klein ziekenhuis groot in kan zijn!  

De vakgroep 
Wij zijn ervaren en gedreven SEH-artsen van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Het WZA is een volwaardig basisziekenhuis met een level 1 ICU en heeft al vele jaren ervaring met SEH-artsen. Onze Afdeling Spoedeisende Hulp is een speerpunt in de strategische koers van het ziekenhuis en wordt jaarlijks bezocht door bijna 16.000 patiënten, van wie nog geen 2% zelfverwijzers. In de regio vindt momenteel verschuiving van de acute zorg plaats. Dat biedt ons kansen: verbouwen, vernieuwen, de werkprocessen optimaliseren en uitbreiden van de vakgroep. De afdeling Spoedeisende Geneeskunde staat binnenkort een grote vernieuwing te wachten.
Momenteel bestaat de vakgroep Spoedeisende Geneeskunde uit 8 SEH-artsen, een SEH-arts en 3 Physician Assistants. Wij leveren Acute Zorg in héél het WZA, uiteraard op de SEH, maar we leiden ook de reanimaties, zijn de arts van het SIT-team en als je wilt kun je via onze connecties ook pre-hospitaal aan de slag bij evenementen rond het TT-circuit. Ons doel is de beste zorg voor de spoedpatiënt te leveren en deze nooit de dupe te laten worden van bureaucratie, wat ons onderscheidt in de regio.

 

Wij vragen
Jij bent (bijna) SEH arts en je zoekt een werkplek met vrijwel alle facetten van de Spoedeisende Geneeskunde. Je kunt efficiënt coördineren, maar houdt er ook van om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je hebt je echo certificering, of zult deze binnenkort halen. Je kunt regionaal anesthesie toepassen of bent enthousiast om dit te leren. Je bent bekwaam in het toepassen van PSA, reponeren en beheerst acute luchtwegtechnieken.
Werken in een klein ziekenhuis met grote ambities, waar patiënten met ‘de SEH blik’ beoordeeld worden door ons, zonder tussenkomst van assistenten van andere specialismen, spreekt jou aan. Wij zijn heel benieuwd naar jouw visie en wensen ten aan zien van Spoedeisende Geneeskunde en willen daarom graag kennis met je maken.

Wij bieden

  • PoCUS, PSA, Critical Care, Regionaal Anesthesie, RSI: in Assen kan het allemaal. Wat jíj wil. Jouw ambitie is de grens en jij bepaalt de hoogte van de lat.
  • Als SEH-arts ben je coördinator van de afdeling, supervisor van de ANIOS en teamleider bij multi-disciplinaire teamopvangen zoals trauma, trombolyse, reanimatie, respiratoire insufficiëntie en acute kindergeneeskunde.
  • Doordat wij zelfstandig werken met PA-SEH, ANIOS SEH en studenten geneeskunde onder onze directe supervisie, zijn er nauwelijks consulten en worden alle patiënten generalistisch beoordeeld met een snelle doorstroomtijd.
  • Omdat je hier uiteraard staflid bent en onze vakgroep stevig verankerd is binnen de organisatie, kun jij je energie, je kennis en ideeën volop richten op de acute patiëntenzorg in de volle breedte en zonder noemenswaardige barrières! Onderwijs, duurzaamheid, wetenschap en management behoren ook tot de mogelijkheden.
  • Werken in een mooi overzichtelijk ziekenhuis, in het hart van Drenthe. Een woonomgeving met landelijke allure, in de oer provincie van Nederland, maar wel dicht bij de grootstedelijke aantrekkelijkheden van het noorden. En natuurlijk nauwelijks files!
  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd met een salaris gebaseerd op AMS conform cao ziekenhuizen, in schaal 80, treden conform AMS. Een contract van fulltime 36 uur/week (0,8 fte AMS), naar wens meer of minder.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een eindejaarsuitkering, 21% ORT en een nascholingsbudget conform AMS (én contributie beroepsvereniging) en flexibiliteit om over jouw wensen te praten.

Solliciteren
Spreekt bovenstaande je aan en wil je meer weten over ons, de functie of jouw mogelijkheden bij ons? Bel of mail Anneke Blom, SEH-arts  tel: 0592-325 278  anneke.blom@wza.nl.
Onze website, www.wza.nl, is wellicht ook nog een bron van informatie voor je. Uiteraard kun je je sollicitatie direct indienen via de sollicitatiebutton.

Deze vacature is voor langere tijd opengesteld. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op je sollicitatie!

Vacature delen via

Referentienummer

2022-1262

Vacaturetype / functietype

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkdagen

Wisselende diensten

Sluitingsdatum

31-05-2024

Startdatum

in overleg

Locatie

Assen

Contactpersonen

Kantooradres

Europaweg-Zuid 1 9401RK Assen